viernes, 5 de agosto de 2011

Davant la visita del Papa

Si ja va indignar-nos fa un any la despesa i la parafernàlia que es va muntar a Barcelona amb la visita del Papa, barrejant el paper de líder d’una religió concreta amb el d’home d’Estat, encara que no elegit democràticament, pensem que la crítica ha de ser molt més contundent ara, davant tot el que s’està muntant aquest agost a Madrid per a la seva visita a la capital espanyola.  
Fa un any vam publicar als diaris una carta que resumia molts sentiments i idees compartides, que va arribar a recollir prop d’un centenar de signatures. Avui la distribuïm de nou, perquè el seu contingut és totalment vigent. No ho veieu així?



CARTA OBERTA
Les dones diem no a un Papa, cap d’una església que ens discrimina.
Els menors i les nostres famílies diem no a un Papa que no condemna amb prou contundència als pederastes.
Els contribuents diem no a pagar amb diner públic els viatges de proselitisme del Papa, cap d’una església que fa continua ostentació de riquesa.
Els infectats pel virus VIH i els treballadors sanitaris diem no a un Papa, cap d’una església que ens proposa l’abstinència com a única manera d’evitar la propagació de la SIDA.
Els ensenyants diem no a un Papa que ens vol imposar la creu i l’ensenyament de la seva religió a les nostres escoles.
Els que volem una vida i una mort digna diem no a un Papa que ens vol impedir la dignitat en la mort, quan poc ha fet per lluitar per una vida digna per a tothom.
Els demòcrates diem no a un Papa, cap d’estat no democràtic que vol interferir en les lleis aprovades pels parlaments.
Joseph Ratzinguer, jo no t’espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario