sábado, 14 de abril de 2012

4 Veus crítiques...i republicanes


Ara que les conquestes socials, però també les polítiques, corren riscos molt importants, creiem que és necessari aprofitar el dia d’avui 14 d’abril, aniversari de la 2a República espanyola, per reivindicar els valors que van mobilitzar fa 81 anys el millor de la societat espanyola i catalana en la lluita per la llibertat, la igualtat i la solidaritat.

Som republicans perquè creiem en la igualtat de totes les dones i els homes davant la llei i en que ningú pot estar per sobre d’aquesta, ni reis ni prínceps, però tampoc ni millets ni montulls.

Som republicans perquè creiem en la necessitat d’un estat federal per Espanya en que cada poble o nació pugui decidir lliurament el seu futur.

Som republicans perquè creiem en una societat laica, en el respecte a totes les creences però sense la imposició de cap d’elles, ni a les lleis, ni a les escoles, ni als mitjans públics de comunicació. I perquè som republicans estem també en contra de la financiació per l’estat de qualsevol església.

Som republicans perquè volem continuar el gran esforç educatiu de la 2a República i perquè pensem que una educació pública de qualitat és la millor garantia pel futur de les properes generacions.

Som republicans perquè estem per la solidaritat amb els menys afavorits a Catalunya, a Espanya i al món i en contra de les polítiques insolidàries que avui protagonitzen els governs català i espanyol.

I som republicans perquè entenem també la República com una eina per avançar cada cop més en la justícia social, en una millor redistribució de la renda i en conseqüència en unes millors condicions de vida per a tots els ciutadans i ciutadanes d’aquest país, condicions de vida que avui es posen constantment en perill per la implantació de les polítiques neoliberals.

I sobretot som republicans perquè creiem en una societat de Ciutadanes i Ciutadans i no de súbdits, en una democràcia real, a on siguin les persones i no els mercats les que decideixin cap on i com volem avançar.


No hay comentarios:

Publicar un comentario