jueves, 20 de septiembre de 2012

DICCIONARI DE FRASES PERVERSES (IX)


Hem de remar tots en el mateix sentit

Vol dir: amb aquesta expressió o d’altres semblants com “tots anem en la mateixa barca” que fan servir amb una certa assiduïtat els governants tant de CiU com del PP i també darrerament el rei, es vol, no tan sols negar la possibilitat que hi hagi solucions alternatives, sinó afirmar que els que les proposen volen posar pals a les rodes, es a dir van en contra del que necessita el país, sigui Catalunya o Espanya.
Segons ells o els seus “amos” europeus, el que necessita el país vol dir, evidentment, el que ells necessiten. D’aquesta manera es vol negar la legitimitat de l’oposició.
Per altre part l’expressió en realitat amaga que els que remen són sempre els mateixos. És a dir els que han de fer els esforços són els sectors més populars sobre els que recauen totes les tisorades i evidentment no es demana cap esforç, ans al contrari, als que més tenen  (quasi anul·lació del impost de successions per les grans fortunes, amnistia fiscal…).

 Per això és important seguir defensant que hi ha diferents possibilitats de remar per sortir d’aquesta crisi i que ja és hora de repartir millor els rems.

No hay comentarios:

Publicar un comentario