sábado, 19 de enero de 2013

LLiga de corrupció (Publicada a El Periódico 19/01/2013)


Si en el futbol la diferència avui entre Barcelona i Madrid és de 18 punts, hi ha una competició en la que les forces estan molt més igualades, es tracta dels nivells de corrupció que arrosseguen darrerament els dos partits polítics majoritaris a les dues capitals, la de Catalunya i la d’Espanya.

Fa pocs dies era el cas Pallerols el que després dels casos Palau, ITV…semblava posar per davant CiU en aquesta competició, però aquesta setmana el ex-tresorer del PP, Luis Bárcenas fa que el seu partit torni a encapçalar aquesta lliga dels corruptes.
Voldria també dir també respecte al equip de CiU que no val aplicar en aquests casos la tècnica Mourinho de culpar els àrbitres, es a dir intentar convertir les acusacions de corrupció a determinats polítics en suposats atacs a Catalunya. I també que ara que a Catalunya sembla que es planteja tenir una selecció pròpia és més necessari que mai fer abans una neteja i expulsar de la vida política a tots els que han utilitzat el ser càrrec per aprofitar-se’n personalment o beneficiar al seu partit.
La corrupció, que no afecta tan sols a CiU i PP, mina la credibilitat no tan sols dels partits que la permeten si no de tot el sistema democràtic. Per això és avui imprescindible acabar amb ella, i per cert sense indults ni acords per evitar processos judicials, amb total transparència i amb totes les conseqüències per els corruptes

Jaume Rovira
Barcelona

No hay comentarios:

Publicar un comentario