domingo, 8 de septiembre de 2013

DIADA 2013: SÍ ES POT!

Tot el catalanisme polític d’esquerres ha unit sempre les reivindicacions nacionals amb les socials. I ha treballat -i segueix fent-ho- perquè no ens divideixin entre “bons i mals catalans” i lluitem com un sol poble per avançar. Ens importa massa aquest país com per deixar que ara alguns en privatitzin totes les riqueses i serveis públics, o generin nivells insoportables de desigualtat, d’incertesa i de patiment.
Estem vivint un dels pitjors moments des del final de la dictadura. Sembla que
trontolla tot el que havíem anat aconseguint al llarg de més de tres dècades, tant de superació de desigualtats i assoliment de drets socials i econòmics, com de getió democràtica dels conflictes socials, d'elecció de governants que realment ens representin i d'aprofundiment de l’autogovern. Alguns aprofiten la crisi per carregar-s’ho tot.
La Diada d’aquest any, però, també traspua l’esperança col·lectiva de que podem canviar-ho. Portem un temps amb una important mobilització social. Som moltes les persones que no estem disposades a aceptar la degradació social, política i nacional que estem patint, que denunciem la corrupció i el segrest escandalós de la democràcia i ens confrontem dia a dia amb les retallades i les privatitzacions, vinguin de Brusel·les, de Madrid… o de Barcelona mateix!
Les quatre persones que vam crear aquest Bloc fa poc més de dos anys viurem la Diada del 2013 amb aquest esperit de compromís i d’esperança. A la tarda participarem a la cadena humana que encerclarà La Caixa, perquè és una convocatòria que expressa bé aquesta confluència entre les reivindicacions nacionals i socials. I al matí anirem a l’homenatge a Salvador Allende, en el 40è aniversari del cop militar que va abortar violentament una de les experiències històriques més avançades de transformació social per la via democràtica. Volem contribuir a canviar les derrotes del 1714 i del 1973 en la victòria del 2013.

No hay comentarios:

Publicar un comentario