domingo, 8 de diciembre de 2013

El Gran Recapte (Publicada a El Periódico 8/12/2013)



Fa uns dies del Gran Recapte d’aliments i dintre d’uns dies tindrem la Marató de TV-3, esdeveniments que tenen ja una gran tradició a Catalunya. Res a dir del que significa la solidaritat de centenars de milers de catalanes i catalans ni de la feina de milers de voluntaris i voluntàries.
Ara be, em preocupa que des de les mateixes administracions que retallen en recursos per lluitar contra la pobresa o en recerca, s’utilitzin aquests esdeveniments per tapar o eludir les seves pròpies responsabilitats.
Fa uns dies, en ocasió del Gran Recapte, vaig sentir a la Consellera de Benestar Social dir que era important la feina dels voluntaris per poder arribar allà a on l’administració no pot per manca de mitjans. Vol dir que el govern de Catalunya es manifesta incapaç de lluitar eficaçment contra la pobresa? Aquest hauria de ser el objectiu principal de qualsevol govern i és clar que existeixen els mitjans, es diuen Renda Mínima Garantida, Fiscalitat Justa, Lluita contra la pobresa energètica…Aquest dies que tant es parla de Nelson Mandela vull recordar les seves paraules: “La pobresa no és un accident, (…) és una creació humana i els humans tenen les eines per evitar-la”
Jaume Rovira
Barcelona

No hay comentarios:

Publicar un comentario