lunes, 27 de enero de 2014

Els pressupostos i TV-3 (publicada a El País 27/01/2014)


Aquest dimecres, 22 de gener, ha tingut lloc l Parlament de Catalunya la discussió i aprovació dels pressupostos de la Generalitat presentats per el govern de CiU amb el recolzament d’ERC.

Sempre havia entès que el debat pressupostari és un dels moments més importants del curs polític, com és recapten els diners necessaris i com es gasten els diners públics és una decisió molt important que hauria de permetre també copsar les diverses i legítimes propostes polítiques  tant del govern com de les diferents forces d’oposició.
Davant d’això el comportament de la nostra televisió pública ha esta del tot sorprenent. El Telenotícies del migdia del dimecres va començar amb noticies internacionals, per seguir després amb un ampli reportatge de 15 minuts sobre les madrasses de Gambia, que sense dubtar del seu interès no crec que fos el moment d’emissió més oportú. Finalment i després d’explicar-nos a on seien els diputats díscols del PSC va arribar la noticia del debat dels pressupostos, en uns breus 2 minuts i sense que poguessin sentir cap dels portaveus ni del govern ni de l’oposició..
Com que no dubto que a TV-3 hi ha excel·lents professionals, he de sospitar que algun interès hi ha en que aquest debat passi el màxim de amagat, potser no interessa al govern i als seus aliats que els catalans i catalanes els puguin seguir així com conèixer les critiques i alternatives presentades?

Jaume Rovira
Barcelona

No hay comentarios:

Publicar un comentario