miércoles, 16 de julio de 2014

Guanyem Barcelona (Publicada a Ara, El Periódico i La Vanguardia 16 i 17/07/2014)


Fa unes setmanes ha començat a caminar una plataforma que amb el nom de Guanyem Barcelona te com objectiu organitzar una candidatura unitària de les esquerres (per entendre’ns a l’esquerra del PSC) al ajuntament de Barcelona amb la voluntat de aconseguir guanyar les eleccions municipals a la ciutat.
Davant d’això hi ha hagut un seguit de reaccions, en general molt positives. També han hagut reaccions entre les forces polítiques que s’han sentit interpel·lades per la proposta, algunes positives, d’altres al contrari ens han recordat les antigues èpoques dels sectarismes a l’esquerra (sobre els que tant be ironitza Monty Python a “La Vida de Brian”, Front Judaic d’Alliberament, Traïdors!). Puc entendre les diferències que venen d’històries a cop divergents i de diferents concepcions de la ciutat, també puc entendre la necessitat de autoafirmació de formacions relativament noves i en creixement, però penso que no estan entenen la urgència de la situació.
Si de veritat l’esquerra vol guanyar i governar avui és necessari incorporar a aquest procés totes les cultures polítiques, la dels que han estat al carrer i a les mobilitzacions i la dels que des de les institucions (sense oblidar que també amb un peu al carrer) han defensat els interessos dels sectors més populars de la ciutat, segurament amb errors, però l’única manera de no trencar cap plat es no rentant-los

Jaume Rovira
Barcelona

No hay comentarios:

Publicar un comentario