lunes, 1 de diciembre de 2014

Llista de País? (Publicada al Ara, 1/12/2014 i La Vanguardia 4/12/2014)



Vaig participar el 9N, vaig dubtar de votar Si-Si però finalment vaig votar Si i en blanc, perquè tinc clar que vull que Catalunya sigui un Estat però, no puc definir-me sobre com el vull, fins que no tinguem un debat clar i obert a totes les posicions (no com els debats que fa normalmentTV3). 

 És per aquest motiu que no puc estar d’acord amb la proposta d’Artur Mas, aquesta proposta d’eleccions plebiscitàries ens deixaria sense aquest debat i no ens asseguraria un procés civilitzat i democràtic de discussió de les avantatges i inconvenients de l’ independència o de qualsevol altre solució, incrementant així el risc de trencament de la societat catalana. L’única via segueix sent un referèndum en que totes les opcions contin amb les mateixes possibilitats d’expressió. No hi ha cap drecera.
Però a més a més, amb la seva proposta de llista única, el President Mas ens vol treure la capacitat de decidir quin tipus de govern volem per aquests 18 mesos dels que parla. Perquè en aquests 18 mesos, seguiran les retallades? es seguirà privatitzant la Sanitat? continuarà la corrupció? No vull un llista única, o potser si, però una llista única de tots els que volem canviar les polítiques d’aquest darrers anys i construir una Catalunya socialment justa, lliure de desnonaments, de pobresa i també, de corrupció.

Jaume Rovira
Barcelona

No hay comentarios:

Publicar un comentario