domingo, 28 de junio de 2015

Cap el 27S (Publicada a El Punt/Avui 28/06/2015)


Fa no més unes setmanes semblava que el pla del president Artur Mas per seguir liderant el “procés” era perfecte, amb l’ajuda dels mitjans de comunicació públics que dibuixaven un país amb un sol interès i el desgast d’ERC degut als seus errors i a la potenciació de l’alternativa CUP per part del govern i els mitjans, tot feia pensar que la reelecció d’Artur Mas no presentaria cap problema.

Però els resultats de les eleccions municipals ho han trastocat tot, de repent hem descobert un país diferent, amb gent que vota per acabar amb unes polítiques que son les mateixes a Catalunya que a l’estat, les polítiques impulsades per la troika a tot Europa. Son  comprensibles així les reaccions del president i els seus aliats, convertint en enemic del procés cap a l' independència, els que sense dubte serien aliats clars en la defensa del dret a decidir.
La darrera enquesta del GESOP per El Periódico ho confirma, el eix social, el vell eix Esquerra/Dreta ha tornat, potser no se’n havia anat mai del país real, no més havia marxat de TV3 a l’espera de que cristal·litzés un projecte il·lusionant per els  municipis de Catalunya o per tot el país

Jaume Rovira
Barcelona

No hay comentarios:

Publicar un comentario