jueves, 15 de septiembre de 2016

I ara què? (Publicat a La Vanguardia 15/09/2016) El Periódico 22/09/2016)

El passat diumenge 11 de setembre centenars de milers de catalans es van manifestar per la independència de Catalunya, molts d'altres es van quedar a casa, alguns, tot  i estar d'acord amb el dret a decidir, perquè no comparteixen el full de ruta proposat per el govern de la Generalitat. 
Però el dia després crec que uns i altres ens preguntem com avançar, més enllà de declaracions retòriques, per evitar que dintre d'un any ens trobem amb la mateixa situació.
Avui sembla que el president Puigdemont torna a aquella pantalla que deien  estava superada del referèndum acordat, si és així no puc estar-hi més d'acord, refem l'unitat entre el 80% de la ciutadania que defensa el dret a decidir independentment de el seu posicionament final i donem la batalla a l'ofensiva recentralitzadora del PP. I ja posats, un primer pas podria ser impedir que el PP torni a governar a Espanya, ja sé que no sembla que el PSOE sigui molt partidari tampoc del referèndum però tan sols els partidaris del "quant pitjor millor" poden pensar que la situació per Catalunya no tindria més possibilitats de sortida amb un govern sense el PP (i C's). Penso que les tres forces polítiques catalanes amb representació al Congrés de diputats ( ECP, ERC i CDC) haurien de deixar clar que aposten per un canvi en el govern de Madrid
Jaume Rovira
Barcelona

No hay comentarios:

Publicar un comentario