lunes, 31 de enero de 2011

Els 80 km/h (El Periódico, El Punt i l'AVUI, 31 de gener)

Està demostrat que els accidents mortals a la zona 80 han disminuït més del 50%, molt més significativament que a la resta de carreteres.
La contaminació provoca al àrea metropolitana 3.500 morts anticipades. La CE exigeix baixar els nivells de contaminació i multarà a la Generalitat si no ho fa. En el estudi més complert, el del super computador de la UPC, el Dr. Baldasano confirma que la mesura ha servit per disminuir la contaminació.
Científics experts en medi ambient, el Director General de Tràfic del govern espanyol, la ministra de Medi Ambient,... demanen que no es retiri una mesura que s'ha demostrat útil en la lluita contra els accidents, la contaminació i les congestions.
Davant d'això el nou conseller d'Interior segueix en la seva intenció de retirar la limitació del 80 km/h, no importen els costos en salut ni en vides humanes, la possible multa milionària de la CE o l'opinió dels experts, es més important la "llibertat" dels conductors que volen arribar 3 minuts abans a Barcelona.

Jaume Rovira i Marçal

No hay comentarios:

Publicar un comentario