viernes, 15 de abril de 2011

Retallades molt desiguals (Vanguardia, El Periódico i El Punt, 15 d'abril)

Si ja són greus les retallades que el govern de CiU planteja a la sanitat, l’educació o la resta de serveis públics, encara ho són més perquè no les fa gens igualitàries. 
No defensa un criteri d’austeritat per a tothom, discutible però que encara podria ser benintencionat, sinó que la major part de les mesures anunciades són discriminatòries i augmenten les desigualtats.
Ha estat un escàndol anul·lar l’impost de successions per a grans fortunes quan es retallen coses tan importants. I ara en tenim un últim exemple amb la sisena hora als centres públics. L’anterior govern la va generalitzar per acabar amb un greuge comparatiu, herència dels 23 anys de CiU. Si ara “no ens ho podem permetre”, llavors hauria de ser prescindible per a tothom, no? Però que la concertada sí pugui continuar amb les 6 hores... es que se’ls hi veu el llautó! I si us plau, que no ens vulguin prendre el pel amb això de que fent menys hores de classe i encongint les plantilles... es dóna prioritat a la lluita contra el fracàs escolar (!?).
El govern bipartit està desfent en uns pocs mesos, des de la Generalitat, molts dels avenços que han costat anys assolir. I X. Trias ja ens amenaça amb “més del mateix” si guanya a Barcelona. Un altre exemple: s’haurà acabat fer escoles bressol municipals, perquè ell es limitarà a subvencionar les privades. I després diuen que tots els polítics fan el mateix!
Xavier Riu i Sala

No hay comentarios:

Publicar un comentario