miércoles, 30 de marzo de 2011

Fracàs escolar i retallades (La Vanguardia, El Periódico, Ara, El Punt, AVUI, Público i 20 minutos, 30 de març)

La Consellera d’Educació, la Sra Irene Rigau, al mateix temps que anuncia retallades en els pressupostos del seu departament manifesta que el principal objectiu de la Conselleria es la reducció del fracàs escolar. Crec que estem davant d’una gran contradicció.
Penso que ens equivocaríem si penséssim que les retallades en educació afecten tan sols, i ja seria prou important, als costos de manteniment de les escoles, o a la construcció de nous equipaments. Aquestes retallades afecten a més i d’una forma molt clara a la qualitat del ensenyament. Amb menys inversió en els centres públics hi hauran plantilles més reduïdes el que voldrà dir necessariament una reducció dels desdoblaments i disminució de la optativitat, dos dels elements més importants dels que disposem els mestres i professors  per lluitar contra el fracàs escolar.

Molt en temo doncs que el objectiu de reduir el fracàs escolar quedi en un bonic enunciat sense cap mesura efectiva per aconseguir-ho, a no ser que per la Conselleria aquesta reducció sigui entesa com baixar els nivells d’exigència per tal que més alumnes puguin obtenir el títol al final de la ESO, el que seria una molt mala inversió  per els alumnes i per el país.

Margarida Prats i Mas

2 comentarios:

  1. Hola Margarida,
    felicitats per la vostra empenta informàtica.
    Teniu raó. Jo que tinc davant el "fracàs escolar" no havia pensat que era tan fàcil reduir-lo.
    Crec que parlen un altre idioma.
    Salutacions
    Rosario

    ResponderEliminar
  2. Hoooola !!!! Enhorabona pel blog! esteu molt wapos a la foto.
    Sobre retallades i fracàs escolar ... jo tampoc entenc "el raonament" de la consellera, ni les instruccions per organitzar els horaris, ni la plantilla que tindrem, ni com s'ha d'organitzar el curs i salvar-nos del fracàs escolar. Cal molta imaginació !!!

    ResponderEliminar