viernes, 2 de septiembre de 2011

DENUNCIEM TOTS ELS RETROCESSOS SOCIALS I POLÍTICS DERIVATS DE L’ACCIÓ DEL GOVERN DE CiU (1)

Portem vuit mesos de govern de dretes i ja tenim multitud d’exemples: CiU, amb el suport del PP, va començar precisament proposant eliminar l’impost de successions que ja només afectava als més rics, mentre aprovava unes importants retallades en la despesa social. I l’últim exemple ha estat l’escàndol d’aquest estiu amb la gestió de la Renda Mínima d’Inserció. Des del primer dia s’ha mostrat còmplice amb els poderosos i dur amb els més febles!

La llista ja és molt llarga i pot arribar a ser-ho molt més, però voldríem confeccionar-la col·lectivament. Pensem que seria útil anar recopilant exemples al llarg de la legislatura, en base als comentaris que rebi aquesta entrada del bloc, amb les accions que cadascú/na valori com a més greus, tant per les desigualtats o limitacions de drets que generen, com per les irresponsabilitats i ineficàcies que mostren. I així ajudar a construir entre tots/es un relat sobre el que representa aquest govern i sobre la necessitat d’una alternativa. Esperem aportacions!  

7 comentarios:

  1. Començo jo mateix per trencar el gel: personalment vaig viure l’entrada del nou govern molt preocupat per la dèria del Felip Puig per desmuntar ràpidament totes les reformes introduïdes per ICV a Interior. Mentre altres consellers eren més prudents, aquest va entrar molt expeditiu, com “un elefant en una xatarreria”. Penso que són “mèrits” seus els dos primers retrocessos provocats per aquest govern:
    • Va anul•lar el Codi d’Ètica de la Policia immediatament, decisió que prefigurava el retorn a la clàssica concepció autoritària de la policia, que després ha anat desenvolupant abastament.
    • Dins les primeres setmanes, també va treure la limitació dels 80 km/h a les entrades de Barcelona, amb una confosa gestió. Expressava així el menyspreu per les preocupacions mediambientals i de salut pública que les forces progressistes i ecologistes de tot Europa han incorporant a les polítiques públiques.
    Opino que després ha seguit protagonitzant molts altres retrocessos, tant des d’un punt de vista democràtic com per la mala gestió que ha demostrat, però suposo que ja aniran sortint.

    ResponderEliminar
  2. Com dieu els exemples són nombrosos, ja sigui de retallades al benestar de la ciutadania o de regals als més poderosos. Jo vull citar una de les accions que formen part d’aquesta segona tipologia: la supressió de l’impost de successions. Mentre CIU tanca quiròfans i congela la construcción d’escoles, per exemple, li regala a les grans fortunes d’aquest païs la supressió d’aquest impost. Amb la reforma que havia dut a terme el govern d’esquerres només el pagaven els més rics, ningú de classe mitja. De manera que mentre que la majoria perdem benestar, una minoria privilegiada encara augmenta la seva riquesa gràcies a aquest govern. Aquesta és la política de CIU: fort amb els febles, feble amb els forts.
    Sergi de Maya

    ResponderEliminar
  3. Avui ha començat el curs amb la supressió de la sisena hora a la majoria d’escoles públiques mentre es segueix fent a les escoles concertades. La implementació de la sisena hora a l’escola pública havia estat un avenç en la equiparació de les escoles sostingudes amb fonts públics i, per tant , estem davant d’un pas enrere que perjudica l’escola pública.
    Margarida Prats

    ResponderEliminar
  4. Per la meva part, el exemple que més em destaca és el del escàndol del tema de la Renda Mínima d'Inserció d'aquest mes d'agost. Crec que és l'exemple més clar d'acarnissament amb els més febles. Però a més la gestió dels consellers Mena i Cleries ha mostrat també que aquest govern està molt lluny de ser el anunciat "govern dels millors", sense oblidar els comentaris racistes del conseller Mena dirigits al col·lectiu marroquí

    ResponderEliminar
  5. Fina Gómez dijo...

    El meu comentari és per incloure en el llistat les retallades en sanitat, potser una de les que afecta més directament a les nostres vides. Afegint-hi alguna vivència personal.
    Fa dues setmanes em trobava malament (estava a 39º de febre) i vaig trucar al 061. Em van agafar ràpid el telèfon però vaig haver d’esperar 20 minuts per poder parlar amb un metge. Després d’escoltar les meves explicacions em va aconsellar prendre un analgèsic i esperar al dilluns per anar al meu metge de capçalera doncs, segons deia, les urgències estaven saturades. Al Cap que em pertoca (tercera planta de Manso) han estat sense donar hora de visita tot l’agost i mig setembre!
    Immediatament em va venir al cap la frase que vaig sentir dir al Sr. Boi Ruiz en una entrevista sobre la sanitat pública. Cito: “les persones que estan malaltes no han de patir perquè no notaran els canvis”. Era cinisme? Desconeixement de la realitat?
    Per cert, us heu adonat que cada cop hi ha mes anuncis de mútues i centres mèdics privats als mitjans de comunicació? Ells són els beneficiaris de les retallades d’aquest govern “dels millors”... privatitzadors.

    ResponderEliminar
  6. a Sant Cugat - si si a Sant Cugat - ha estat tancat el CAP de Valldoreix - el 2on en una població de més de 80 mil habitants - tot el mes d'agost i l'ambulatori del barri de Les Planes. Sobre el tema de la RMI expressar que dilluns el ple va expressar el seu rebuig unànim a la gestió que s'ha fet i amb una majoria absoluta de CiU!!

    ResponderEliminar
  7. La Marina Gallés ens fa arribar el següent comentari: "Doncs un retrocés molt important és pel que fa al Dret de Justícia Gratuïta. Apunteu-lo i feu-ne seguiment perquè és preocupant i per indignar-se!"

    ResponderEliminar