sábado, 7 de enero de 2012

50.000 aturats més (El Punt-AVUI 7-01-2012)

Tinc quasi 60 anys i no havia vist mai una crisi econòmica tan profunda. Els que hi entenen, ens expliquen que els grans moviments de capital purament especulatius i la bombolla immobiliària, han anat carregant-se l'economia productiva real, la que crea riquesa i llocs de treball de qualitat. Però què fan els nostres governants? Primer CiU a Catalunya, i ara el PP a tota Espanya, tenen una fe cega en reduir la despesa en serveis públics i augmentar les taxes per tots els serveis, sense atrevir-se, però, a cobrar impostos a les grans fortunes ni a les transaccions de capital. Desregulen, retallen drets que ara ens presenten com a privilegis, privatitzen i esperen que així “els mercats” ens treguin de la crisi... però si són els que la van crear!
La prova és que tenim ja a Catalunya 50.000 aturats més que quan governava el Tripartit, malgrat el Mas li segueix donant la culpa de tot: “anàvem a la deriva i ara tenim un rumb”. Però a quí afavoreix aquest rumb, a part de les grans fortunes que ara s'estalvien l'impost de successions? En la Catalunya que construeix CiU es disparen els índexs de pobresa, però augmenten les vendes dels cotxes de luxe.
Xavier Riu Sala (Barcelona)

2 comentarios:

  1. No és estrany. Si cada partit polític representa uns determinats interessos, els que representen els partits de dreta són els dels poderosos. Recordo una frase que es deia fa uns quants anys: "Ciu, amb la bandera, ens roba la cartera". I el PP fa el mateix a la resta de l'estat espanyol.

    ResponderEliminar
  2. Trobo que el més bèstia del que està fent CiU ées intentar que la societat vegi com a luxes o fins capricis tot de drets socials que van costar molt d'assolir i que constitueixen els pilars d'aquesta democràcia tal i com l'havíem entès fins ara. Nosaltres, el poble, hem complert tots aquests anys amb la nostra part: cotizant a la Seguretat Social, pagant impostos, treballant molt, sumant-nos a totes les campanyes cíviques que se'ns han proposat per millorar les coses... i ara l'administració està incomplint la seva part. És un abús inacceptable que qüestiona d'arrel tot el sistema i posa en dubte, fins i tot, els mecanismes pels quals la gent de CiU i ara el PP han accedit al poder.
    Penso que és hora de replantejar tot el pacte social partint de zero, però fa por, tal i com estan les coses, que tornem a la injustícia decimonònica o fins i tot més enrere: alguns dels que ara manen estaríen molt més còmodes amb l'esquema social del principi de la "revolució" industrial. Cap dret social, els diners com a única vara de medir i tot desregulat per que s'imposi la llei del més ric, o fort o poderós.

    Oriol Riu (Girona)

    ResponderEliminar