miércoles, 25 de enero de 2012

El 28/G un punt de partida

El proper 28 de gener a les cinc de la tarda, el fòrum social, diferents entitats, sindicats i alguns partits polítics, convoquen una gran manifestació a Barcelona. Nosaltres entenem que no ha de ser una manifestació més sinó el començament d’una dinàmica unitària contra les polítiques dels governs de dretes.
Els 14 i 15 de maig del 2011 hi van haver les primeres grans manifestacions a Barcelona contra les retallades. Com a continuació de la manifestació del dia 15 va començar l’ocupació de la Plaça de Catalunya i el naixement del moviment 15-M  o dels “indignats”  que va portar a la gran mobilització del 19 de juny. Després s’han anat succeint mobilitzacions durant tots aquests mesos,  en contra de les retallades en els ambulatoris i les escoles públiques i per la dació en pagament etc. protagonitzades, darrerament sobre tot, pels treballador del sector públic: sanitat i ensenyament en primer lloc. Després s’hi van anar sumant bombers, mossos, treballadors de TMB... culminat el passat 18 de gener per la manifestació de desenes de milers de treballadors públics.

Donant un pas més, el proper 28 de gener s’anuncia una nova mobilització en que, per primera vegada, hi serem pràcticament tots, el fòrum social català, la major part del moviment 15-M, els sindicats, les entitats de la plataforma contra les retallades, alguns partits d’esquerra i en definitiva tots els que d’una o d’altre manera ens hem anat mobilitzant aquests darrers mesos. Això es molt important perquè hauria de ser punt de partida en la creació d’una plataforma unitària que, respectant les diverses dinàmiques, sigui capaç d’enfrontar-se a l’ofensiva neoliberal contra l’estat del benestar i contra la democràcia. Hem de ser capaços d’arribar a uns punts mínims de consens, no tan sols en contra de les retallades, si no en les propostes per sortir de la crisi:  reforma fiscal per que paguin els que més tenen i els que més contaminen, aprofundiment de la democràcia afavorint la participació dels ciutadans...  Aviat amb la recollida de signatures per l’ILP de la dació en pagament, tindrem una nova oportunitat per treballar tots i totes conjuntament.

Animem dons a tothom a mobilitzar-se el proper 28 de gener, però sobre tot a seguir treballant en creació d’una “gran coalició”  per la defensa del drets polítics i socials.

No hay comentarios:

Publicar un comentario