sábado, 19 de mayo de 2012

Alternatives a les retallades en educació (La Vanguardia i El Punt-AVUI 18/19-maig-2012)

Sóc mestre d'una escola pública de Barcelona que veu incrèdul i indignat com els governs del PP i de CiU s'atreveixen a tot, desmuntant el que ha costat molts anys d'aconseguir en el nostre sistema educatiu, tant en la qualitat com en relació a l'equitat. Són conscients del mal irreparable que fan? Pregunto:
abans de treure mestres, no substituir-los quan estan malalts, tancar aules d'acollida, omplir les aules a tope, reduir les beques, deixar de construir els centres que manquen, etc., no se'ls hi acut recuperar els milers de milions d'euros que dediquen a concertar a les escoles d'elit que cobren de forma irregular altes quotes, amb les que segreguen descaradament l'alumnat? En època de vaques grasses els hi van concedir el concert i ja va ser molt polèmic, però ara és un escàndol, no?
I el mateix podria dir dels molts mestres de religió que paguen per als centres públics, tot i que els tria l'església catòlica. No són prioritàries altres matèries i altres tasques educatives? Una cosa és la necessària austeritat, l'altra és comprovar que són molts durs amb els febles i molt suaus amb els poderosos. Fins quan ho acceptarem?
Xavier Riu i Sala

No hay comentarios:

Publicar un comentario