martes, 12 de febrero de 2013

Substitucions a l’escola pública (Publicada a El Periódico i La Vanguardia 12/02/2013)



Aquests darrers dies la Consellera d’Educació Sra Irene Rigau ha anunciat una millora en les substitucions en les escoles publiques, aquestes declaracions s’han destacat de manera molt important en els telenotícies de TV-3 i en gran part de la premsa escrita a Catalunya.

Però si ens fixem en que hi ha de nou respecte  a  aquest tema la realitat no ens fa ser molt optimistes. Es cert que hi han millores en les escoles d’educació infantil i primària, però en el cas de secundària no ha canviat res, el professorat segueix sense ser substituït  fins els quinze dies de baixa que a la realitat es converteixen en tres setmanes,.Per exemple, en el institut en el que treballo, l’alumnat de segon de batxillerat de ciències ha estat tres setmanes sense professor durant vuit hores a la setmana ( de dos assignatures diferents) el que vol dir quasi el 10% d’un curs lectiu d’aquest nivell. Evidentment aquets nois i noies no es presentaran a la Selectivitat en les mateixes condicions que els que han pogut assistir a  totes les hores lectives  que marca la llei.
Les retallades a educació no signifiquen només disminucions en els sous dels treballadors i treballadores si no fonamentalment una disminució en la qualitat de l’educació a l’escola pública.

Margarida Prats
Professora d’institut.
Barcelona

No hay comentarios:

Publicar un comentario