martes, 2 de abril de 2013

2 Comentaris sobre el "Escrache" (Pubicades a l'Ara i a El Punt/Avui el 3/04/2013)

Vam enviar aquestes 2 cartes als diaris sobre el "escrache" finalment han publicat la primera a l'Ara i la segona a El Punt/Avui el 3 d'abril:
  1. ELS PODEROSOS FAN “ESCRACHE” MOLT MÉS DUR
Alguns s’escandalitzen per l’aparició d’un nou ”escrache”, però cal recordar que els poderosos utilitzen vies molt més dures de pressió. Sabem que molts treballadors no poden reclamar els seus drets legals per por a que els acomiadin. Coneixem les campanyes de la dreta per enfonsar polítics que els hi havien plantat cara (que els hi preguntin al Carod Rovira i al Joan Saura, per exemple). Ara el tema és que un banc envia la policia a treure de casa uns treballadors, davant els seus fills i tots els veïns, perquè s’han quedat a l’atur i no poden pagar temporalment la hipoteca... i no es conformen  amb el pis, els hi volen seguir cobrant tota la vida! Qui es pot estranyar que es faci passar vergonya, pacíficament, als polítics que els hi fan el joc i es neguen a aturar aquesta tortura? Democràcia no pot ser igual a impunitat.

       2. ESCRACHE

Sembla que els diputats del PP pensaven que la seva feina consistia en assistir al congrés de diputats, aplaudir quan tocava i votar seguint les ordres dels seus dirigents. No havien considerat mai que amb els seus vots contribuïen a prendre decisions que afectaven a centenars de milers de persones. El cas més clar és el tema de la legislació hipotecària. Durant molts anys i encara ara el PP s’ha negat a introduir les modificacions necessàries a una llei clarament injusta (com ha senyalat recentment la Comunitat Europea). Per això penso que la campanya de “escrache” que porta a terme la PAH haurà servit sobre tot per recordar a aquests diputats que quan voten al congrés, per sobre de seguir la disciplina del partit estan prenent decisions personals que afecten a molta gent i si aquestes decisions són manifestament injustes i impliquen el patiment de moltes persones, ells son també responsables d’aquest patiment i en conseqüència es normal que se’ls hi recordi com fa la PAH amb aquesta campanya , per cert absolutament pacífica.

No hay comentarios:

Publicar un comentario