miércoles, 14 de mayo de 2014

Eleccions Europees (Publicada a Ara, 14/05/2014 i a La Vanguardia i El Periódico 15/05/2014)



Soc conscient que molta gent pensa que aquestes eleccions no son importants, i és comprensible, aquests anys les decisions a Europa s’han pres per organismes no democràtics com la Comissió Europea o el BCE. Però precisament el Parlament Europeu és l’únic organisme democràtic de la Comunitat i per això penso que és important una alta participació en les eleccions que doni més legitimat a aquest Parlament.

Però, de que van aquestes eleccions? Molts partits catalans i espanyols sembla que tinguin la intenció d’afrontar-les en clau local, però crec que ara no es tracta d’això, ni d’aturar Rajoy ni de començar un país, es tracta de decidir quines polítiques volem que es facin a Europa, si seguim amb les polítiques de retallades marcades per la Troica, prioritzant el pagament del deute, o tornem a posar al centre de les polítiques europees la defensa dels drets i el benestar de les persones.
I a qui votar? Si volem que les polítiques canviïn no podem votar als que a Europa i també a Espanya i Catalunya han defensat les polítiques de la Troica, els que han fet una defensa tancada de la mal anomenada “austeritat”, és necessari un canvi però aquest canvi no pot venir dels que a Alemanya governen amb la senyora Merkel o dels que a Espanya van donar suport a la reforma del article 135 de la Constitució, necessitem noves alternatives per recuperar la nostra Europa, l’Europa de la Democràcia i dels Drets Polítics i Socials
Jaume Rovira
Barcelona

1 comentario:

  1. Eleccions Europees (Publicada a Ara, 14/05/2014 i a La Vanguardia i El Periódico 15/05/2014)
    thanks for sharing this article to us , it is very nice article ,
    i really like like this article because i got good info about this article thanks for sharing this article to us best regards.
    sap hana training in hyderabad

    ResponderEliminar