miércoles, 7 de mayo de 2014

Subvencions a escoles del Opus? (Publicada a Ara el 6/05/2014)



L’Anuari Mèdia.cat que cada any informa de noticies silenciades total o parcialment per els mitjans de comunicació ha desvelat aquest any que la Generalitat subvenciona amb 25 milions d’euros anuals  16 escoles lligades al Opus Dei que segreguen els alumnes per el seu sexe.
Cal recordar que això és possible gràcies a un article de la LEC pactat entre PSC, ERC i CiU que autoritza el concert a aquests centres. Creia i crec que al segle XXI és inadmissible que es mantinguin amb fons públics aquest tipus d’escoles, però si això era així quan es va aprovar la LEC, crec que avui encara és molt més greu.
Molt més greu perquè al mateix temps que es mantenen aquests concerts,  les retallades en educació afecten de manera molt important a les escoles públiques. Quan avui hi ha problemes per subministrar totes les beques menjador que es necessiten, quan és disminueix l’atenció en la diversitat, quan es tanquen algunes escoles, no hi ha cap raó per seguir amb les subvencions a les escoles que segreguen per sexe. Però el problema no és tan sols aquest, altres escoles d’elit a on els pares paguen centenars d’euros al any reben també subvencions de la Generalitat.
Sembla que aquest any 2014 toca la renovació dels concerts a les escoles privades-concertades, penso que hauríem de demanar a la Generalitat que deixi de subvencionar amb diners públics a les escoles segregadores i/o elitistes.
Jaume Rovira
Barcelona

2 comentarios:

  1. Qui no cregui hores d'ara que el tema en educació no és la falta de recursos sinó un model en què es beneficia l'educació privada per davant de la pública, és que no ha entès res...

    ResponderEliminar