jueves, 19 de febrero de 2015

Barcelona En Comú (Publicada a Ara i La Vanguardia 19 i 20/02/2015)



Aquests dies s’ha donat a conèixer la candidatura que,  molt probablement,  encapçalarà Ada Colau al Ajuntament de Barcelona. Personalment penso que és una bona noticia, trencant les habituals tendències a la fragmentació de l’esquerra a casa nostra, forces de diferents orígens i tipus han fet un esforç de generositat per presentar-se unides.
Hi trobem l’esquerra transformadora clàssica d’ICV-EUiA hereva del PSUC, forces emergents com Podem, el Procés Constituent d’Arcadi Oliveres i Teresa Forcades i altres, però sobre tot la candidatura recull un seguit de moviments socials, vells i nous, des del moviment veïnal, fins la defensa dels drets humans o la lluita de la PAH. És positiu que l’esquerra transformadora hagi aconseguit aquesta unitat per les eleccions municipals a Barcelona.
Anant més enllà crec que hauríem de demanar a les mateixes forces que han confluït ara que siguin capaços de fer-ho també el 27 de setembre a les eleccions al Parlament de Catalunya, no sóc il·lús i sé de les dificultats que té i de la negativa d’alguna de les forces a repetir confluència al setembre, però penso que es farà difícil d’entendre que el que és bo per Barcelona no ho sigui per Catalunya
Jaume Rovira
Barcelona

No hay comentarios:

Publicar un comentario