viernes, 13 de febrero de 2015

EDITORIAL


La situació és excepcional. Ens estan prenent drets i retallant serveis públics, que havien costat molts anys de lluita. Augmenten les desigualtats i el patiment de la gent, mentre una minoria segueix enriquint-se escandalosament i anem descobrint corrupteles i privilegis inadmissibles. Veiem com la dreta catalana, espanyola i europea s’atreveix a tot i és urgent plantar-li cara. S’ha esgotat, a més, el potencial transformador de la democràcia que va sorgir de la transició.
Barcelona no n’és l’excepció de tot això. Amb la crisi es podia entendre que fóssim tots més pobres, però no més desiguals! Les diferències de renda entre barris, fins i tot les d’esperança de vida, augmenten escandalosament. Hi ha moltes persones sense feina i la majoria hem vist perdre drets laborals i socials de tot tipus! Però aquí hi ha una certa capacitat de resposta i cada cop més la ciutadania pren la paraula. Es va reforçant una xarxa important de moviments socials de tot tipus, mentre forces noves i velles de l’esquerra transformadora, acorden confluir. Hi ha molta il·lusió pel potencial de canvi que pot generar la suma de tot això!
A situacions excepcionals, respostes excepcionals. Estem a les portes d’una batalla cabdal, les eleccions del 24 de maig, que representaran sens dubte un canvi radical en la correlació de forces a la ciutat. Està a les nostres mans fer fora el govern de Xavier Trias, que s’ha venut la ciutat als interessos dels poderosos, i endegar així transformacions reals que millorin les condicions de vida de la gent. Però ho hem de fer treballant des de dins i des de fora de l’ajuntament, tots i totes hi podem col·laborar. Sabem que és l’única manera de vèncer les fortes resistències que hi haurà per assolir la Barcelona més justa que volem! Guanyem Barcelona en Comú!

No hay comentarios:

Publicar un comentario