jueves, 29 de octubre de 2015

A un mes del 27S (Publicada a Ara 29/10/2015 i La Vanguardia i El Periódico 30/10/2015)

Ara fa un mes d'unes  eleccions autonòmiques  que havien de ser decisives per Catalunya i si fem un balanç de la situació a dia d'avui crec que no pot ser més decebedora.
És evident que les forces independentistes van guanyar les eleccions, si  be no el plebiscit que proposaven, però un mes després aquestes forces es mostren  incapaces de formar un govern i investir un president i ens presenten una declaració d'intencions per crear un estat independent català sense dir ni com ni quan.
Mentrestant el principal partit de la candidatura guanyadora, CDC es veu acorralat per les denúncies de corrupció i la família del expresident Pujol surt als mitjans informatius com una trama delictiva. Al mateix temps al Baix Llobregat 2.000 nens i nenes es queden sense beques menjador.
En resum molta retòrica sobiranista per consum intern però ni un pas endavant en la recerca de solucions a la situació d'emergència social, ni tampoc en avançar cap a l'exercici del dret real a decidir. A més a més tenim al, fins ara partit hegemònic en el procés, a prop de col·lapsar per corrupte. No podem seguir tenint Catalunya paralitzada per un procés que sembla que no porta enlloc i per uns polítics que volen utilitzar-lo per evadir les seves responsabilitats en la corrupció. Cal canviar les prioritats i tornar a situar l'emergència social i el dret a decidir, sense dreceres, com a punts essencials de l'acció política a casa nostra.
Jaume Rovira
Barcelona

No hay comentarios:

Publicar un comentario