jueves, 24 de marzo de 2011

Drets per a tothom (El Punt, 24 de març)

Aquest cap de setmana s’han realitzat  a Barcelona dos actes que ens parlen d’una ciutat oberta, progresista i compromesa amb les llibertats i els drets de tots els seus ciutadans.

El diumenge i gràcies al impuls de la regidoria de Drets Civils, es va inaugurar al Parc de la Ciutadella,  el monument en memòria dels col.lectius de gais, lesbianes i transexuals represaliats, hi eren tots els principals candidats a les properes eleccions municipals menys el del PP, partit per el que sembla que ni la memòria democràtica ni els drets d’aquests col.lectius tinguin gaire importància.

El dissabte i sota la convocatòria de SOS Racisme, es va celebrar una diada reivindicativa per dir prou al racisme i a la xenofòbia, només hi vaig veure els candidats d’ICV i ERC. No m’estranya l’ausència del PP tenint en compte les declaracions dels seus dirigents, però em preocupa que els partits majoritaris per raons electoralistes puguin  deixar-se portar, com han fet ja alguns alcaldes de CiU i PSC, cap a posicions properes a postures xenòfobes. Demanaria a tots els candidats que diguessin també clarament prou al racisme i  que no facin servir l’inmigració per guanyar alguns vots a canvi de la convivència, Barcelona no s’ho mereix.

Jaume Rovira i Marçal

No hay comentarios:

Publicar un comentario