martes, 17 de mayo de 2011

EL VOT TAMBÉ ÉS UNA FORMA DE LLUITA!

Aquest cap de setmana del 14 i 15 de maig s’han fet a Barcelona dues mobilitzacions molt importants que poden marcar un canvi de tendència. El “No a les retallades” i el “Democràcia real ja” expressen una gran capacitat de resposta social, molt diversa, que hem de saber sumar. Necessitem totes les sensibilitats crítiques per frenar l’ofensiva dretana i anar construint alternatives.
Els poderosos s’atreveixen a tot. En un món totalment globalitzat, els mercats especulatius aconsegueixen grans beneficis. Ara no hi ha cap contrapès important. I els grans mitjans de comunicació i una part dels polítics locals, es rendeixen al seu poder.
Necessitem anar construint murs de contenció, instruments de solidaritat i xarxes de creació d’alternatives. És una lluita tan necessària com difícil, perquè és un “David contra Goliat” en la que la primera gran batalla és la de les idees i els valors. Cal combatre l’individualisme i la resignació, mentre reforcem i aprofundim la nostra feble democràcia.
I tenim ara un gran repte. També el proper diumenge 22 hem de saber sumar aquestes diverses energies de transformació. La tentació de quedar-se a casa “perquè tots són iguals” seria, a més d’inexacte i injusta, un flac favor a la confrontació endegada. Que ningú crític amb el que està passant es quedi a casa com si les eleccions no anessin amb ell. El vot també és una forma de lluita que cal aprofitar!
Nosaltres votarem a Barcelona la coalició d’ICV-EUiA, perquè ens mereix confiança la candidatura encapçalada pel Ricard Gomà i l’Elsa  Blasco i perquè... 
Volem un ajuntament que segueixi prioritzant la lluita contra la pobresa.
 

Volem un ajuntament que no transigeixi amb postures xenòfobes.
 

No ens agrada veure els regidors anant, com a càrrecs institucionals, a misses i altres cerimònies religioses.
 

Volem que es segueixin defensant els serveis públics, com les escoles bressol.
 

No ens agraden les operacions especulatives com la del miniestadi o l’Hotel Vela.
 

No ens agrada l’ordenança del civisme perquè tracta problemes d’exclusió social amb mesures punitives.

Volem una ciutat amb menys contaminació que prioritzi la salut de les persones i el transport públical transport privat

No hay comentarios:

Publicar un comentario