domingo, 10 de julio de 2011

RENOVAR-SE I SUMAR

Tots estarem d’acord en que vivim uns moments polítics de gran intensitat. El drama social que genera dia a dia l’actual “economia de casino”, posa de manifest també les limitacions de la nostra democràcia.
S’aguditzen les contradiccions i la necessitat d’alternatives. Ho veiem a Catalunya, on les polítiques neoliberals del govern de CiU estan trobant una resposta massiva. Primer la manifestació del 14 de maig convocada pels sindicats i 200 entitats. Després la irrupció, a partir del 15 de maig, del “moviment dels indignats”, que ha sacsejat i renovat les dinàmiques de la lluita política. Tot això va confluir en la gran mobilització del 19 de juny, la manifestació més gran per motius socials que hi ha hagut a Catalunya des de fa molts anys, probablement des del restabliment de la democràcia.

Pensem que es imprescindible que aquesta mobilització ciutadana segueixi enriquint-se i sumant tots els esforços: els del moviment 15-M, els dels sindicats i altres entitats, els dels professionals d’ensenyament i sanitat i, evidentment, els de las forces polítiques que, com ICV, coincideixen en les reivindicacions. En aquest sentit és important anar superant tot el que vagi en contra d’aquesta unitat. Els enrocaments d’una part dels “indignats” considerant tots els polítics iguals, com una part del problema, no ajuden a la unitat. Però tampoc hi ajuden algunes posicions que, des de les forces d’esquerra o des dels sindicats, dolguts per les crítiques rebudes i perquè no se’ls reconeix la lluita que porten a terme des de fa anys, plantegen resistències a participar en les mobilitzacions convocades per el moviment 15-M i, sobre tot, en les assemblees de barri o localitat.

En canvi, creiem que és treballant conjuntament en aquests espais unitaris de “nova política”, preparant des de baix noves mobilitzacions, com podem anar trobant punts d’acord que permetin superar algunes reticències inicials. L’ofensiva neoliberal és massa important, la insolència dels mercats i dels governs còmplices es fa insuportable! Tan sols podrem aconseguir fer-hi front renovant-nos i aprenent a sumar les energies de tots aquests sectors!

No hay comentarios:

Publicar un comentario